10/08/2012

Valkea joulu luvassa!


Helsinki  | 

Sääprofeetta Hessu lupaa leutoa syksyä ja lunta jouluksi

Pohjan Kouvilassa asuva sääprofeetta Heikki Malmström on jälleen käynyt tutkimassa luontoa ja lupaa loppuvuodeksi niin vesi- kuin lumisateitakin.

Pilviä kaupungin ja järven yläpuolella
Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Pohjan Kuovilassa asuva Heikki Malmström, Hessu, on jo vuosia ennustanut säätä luonnonilmiöitä ja kasveja tarkkailemalla. Loppusyksylle ja alkutalvelle hän povaa leutoa säätä.
- Syyskuu oli ennätyslämmin, kuten lupasin. Ei siinä mitään muutosta tule, lokakuu on saman tien sateinen ja keskiarvoa lämpöisempi. Antaa nyt sataa, kun on alkanutkin.
Hessu ennustaa, että sateet jatkuvat aina marraskuun puolelle saakka ja rajuilmojakin on luvassa.
- Marraskuussa tulee muutama kova myrsky. Toivottavasti ei niin kovia, mitä oli Tapaninpäivän ja Hannun päivän myrskyt viime vuonna. Mutta kumminkin sieltä on tulossa pari kolme myrskyä, talvi ei tule koskaan ennen kuin myrskyt ovat menneet.
Sääprofeetan mukaan kunnon pakkasia ja lunta ei tänä vuonna saada ennen joulukuun puoltaväliä.
- Pakkaspäiviä voi siellä aiemminkin olla, mutta sitten tulee suojaa päälle. Vähän viime vuoden malliin, että sateita riittää. Lumisateet alkavat tuossa joulukuun puolivälissä.
- Päästään tuonne joulukuun alkupuolelle, niin maa on vielä musta, mutta jouluna pääsee pulkkamäkeen. Joulu on valkoinen ja jouluksi saadaan pakkasta ja lunta, Hessu lupaa.
  • Markku HinkkanenYle Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti